64 kiállító

2022.10.18. 12:06

Egyetemistáknak rendeztek állásbörzét a TIK-ben - fotók

Hatvannégy kiállító várta az érdeklődő fiatalokat az idei Őszi Állásbörzén a TIK-ben. Aki tudatosan használta fel a rendezvényt arra, hogy felkeltse a cégek figyelmét szakértelme iránt, akár állásajánlattal is távozhatott.

T.K.

Akár állásajánlatot is kaphattak a fiatalok a 64 kiállító cég valamelyikétől. Fotó: Török János

Őszi állásbörzét rendeztek kedden a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs központban. A rendezvényen helyi és országos cégek, kis- és középvállalkozások, illetve multik is várták az érdeklődőket. Kórházaktól a bankokon, IT cégeken és gyógyszergyárakon át a honvédségig szinte minden területről megtalálhatók voltak a munkaadók, amelyeknek a hallgatók feltehették kérdéseiket.

Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese megnyitó beszédében elmondta, ez a Dél-Alföld legnagyobb álláskereső fóruma, amelynek célja, hogy segítsék a SZTE-n végzett fiatalok munkába állását.

– Hallgatóink tudása és felkészültsége megfelel az elvárásoknak, nem okoznak majd csalódást, ezt pedig tudják a munkáltatók is, amelyeknek ez a rendezvény szintén lehetőség arra, hogy munkaerő-bázisukat minőségileg fejlesszék. Bízom tehát benne, hogy többen állásajánlattal mennek majd innen haza – tette hozzá.

A fiatalok már az első órában igyekeztek kihasználni a rendezvény lehetőségeit: bár a legtöbb cég repiajándékokkal készült, elsősorban nem ezek érdekelték a hallgatókat, hanem inkább az, hogy milyen feltételekkel állhatnak munkába náluk vagy végezhetnek gyakornoki feladatokat. A népszerűbb munkaadók standjainál így pillanatok alatt hosszas sorok alakultak ki. Többen egyfajta mini állásinterjúként tekintettek a rendezvényre, így annak megfelelő öltözetben, kinyomtatott önéletrajzokkal érkeztek. Ők vélhetően nagyobb eséllyel indultak, mint azok, akik csupán nézelődésre használták a programot.

A rendezvényt megelőző napokon munkaerő-piaci előadásokkal, workshopokkal, személyre szabott tanácsadásokkal várták az érdeklődőket. Ezek között volt önéletrajz-írási, illetve stíluskommunikációs tanácsadás, interjúszimuláció, illetve arról is hallhattak az egyetemisták, hogy miként határozhatják meg reálisan bérigényüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában