Modern Gyárak Éjszakája

2022.11.11. 18:50

A makói Váll-ker egy estére kitárta kapuit - Fotók

Úgy tűnik, a kandallóiról szerte Európában ismert Váll-Ker Kft-t nem viselte meg az idén nyáron történt vezetőségváltási hercehurca: a cég idén is csatlakozott a Modern Gyárak Éjszakája elnevezésű programhoz, és két csoportnak is bemutatta, miként és mit termel.

Szabó Imre

A Váll-Ker Kft. most a hazai piacon is szeretne erősebb pozíciókat szerezni. Fotó: Szabó Imre

 Az érdeklődőket Kozák Erika gazdasági vezető és Csókási János gyártáselőkészítés-vezető kalauzolta végig a csarnokokon.

Mint a bevezető prezentációban elhangzott, a cég 1992-ben, 18 tulajdonos közös szándékából alakult meg. 2010 óta folyamatosan pályáznak, ennek köszönhetően kapacitásuk egyre bővült. 1,3 milliárd forint értékben tudtak beruházni, amelyből 575 millió volt a központi támogatás. Jelenleg 10 csarnokban termelnek. 

A kezdetekkor 22 főt foglalkoztattak, idén nyáron már 318 embert. Árbevételük 2021-ben 6 milliárd forint felett volt, ennek 98 százaléka a külföldi piacról származott. A legelső évben 160 kandallóra volt megrendelésük, mostanában évi 30-35 ezerre. 

Mint megírtuk, az üzem idén egy új, automatizált csarnokkal gyarapodott, amely a gyártott termékek számát 16 ezerrel, a dolgozókét pedig 150-nel növeli meg. Kozák Erika azt mondta, ezt még idén szeretnék elindítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában