Baks

2022.11.04. 18:04

Bővül a csapadékvíz-elvezető rendszer

Ebben a nehéz időszakban is folyamatosak a fejlesztések Bakson. A csapadékvíz-elvezető rendszer harmadik ütemének munkálatai pár héten belül startolhatnak, a szociális bérlakások pedig hálózatbővítésre, utána a beköltöző lakókra várnak.

Imre Péter

A szociális bérlakások hálózatbővítésre és lakókra várnak. Fotó: Imre Péter

– Az aktuális fejlesztés községünkben a csapadékvíz-elvezető rendszer bővítése a harmadik ütemmel, az azt érintő utcákkal – mondta el érdeklődésünkre Búza Zsolt, Baks polgármestere. A projektre 183 millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat, lefolytatták a közbeszerzést és a közeljövőben rendkívüli testületi ülésen határoznak a képviselők a kivitelezőről, arról, elfogadják-e a legkedvezőbb költségvetési tervet benyújtó cég ajánlatát. Ez akár két-három héten belül megtörténhet. A beruházás a Fő, az Aradi, a Kossuth, a Váradi, az Ady Endre, a Csanyteleki, a Kolozsvári és a Tiszai utcákat érinti. Azért ezeket és szakaszosan, mert úgy tervezték, hogy az új kialakítások részben csatlakozzanak a már meglévő rendszerhez, vagyis az elvezetett esővíznek legyen gyűjtőhelye – indokolt a polgármester.

A másik jelentős beruházás, amiről már többször beszámoltunk, a szociális bérlakások építése. Három telken kilenc valósult meg, mindegyik teljesen kész, berendezett, a bútorok is a helyükre kerültek – költözni mégsem lehet.

– Terveink szerint mindent elektromos árammal, az azt termelő napkollektorokkal szeretnénk és akarunk megoldani az új otthonokban, kizárva a gázt. Ennek most az az akadálya, hogy a szolgáltató a márciusban kért hálózatbővítést még nem hajtotta végre, így a lakások nem használhatóak. Addig pedig a pályázatot sem érdemes kiírni a szociális bérlakásokra – vázolta a helyzetet Búza Zsolt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában