Helyi gazdaság

2022.11.25. 11:00

Lombszívót vásárolt Ásotthalom

A startmunka közfoglalkozta­tási programban pályázati pénzt nyert Ásotthalom, amelyből lombszívó gépet vásároltak.

Munkatársunktól

Munkában az ásotthalmi lombszívó gép a Béke utcai platánsoron. Fotó: Ásotthalmi önkormányzat

 A járműhöz csatlakoztatható eszköz 2 millió 200 ezer forintba került, és jelentősen megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az őszi lombhullás idején keletkező falevelek gyűjtését. Papp Renáta polgármester el­mondta, a közfoglalkoztatottak így össze tudnak dolgozni a közterületek karbantartását végző kollégákkal.

A településen évről évre egyre kevesebb a közfoglalkoztatott, a fizikai munkához pedig igyekeznek segítséget nyújtani, de az emberi munkaerő teljes mértékben nem váltható ki. Ez igaz a lombszívó gépre is, a leveleket kupacba kell gyűjteni, mert mégsem lehet egyenként porszívóként felszívni, de a vastagabb lombszőnyegen kiválóan használható. 

– A belterületünk szép zöld, sok lombos fával, amelynek hátrányai is lehetnek – tette hozzá a polgármester. 

A Béke utcai platánsoron rendszeresen elégedetlenkedtek a lakók, akik szerették volna rendben tartani az előkertjüket, de ezt az állandóan lehulló, nagy mennyiségű levél jelentősen megnehezítheti. Mostantól kezdve ez is egyszerűbbé válik. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a körforgás és a környezettudatosság jegyében a faleveleket komposztálják, majd visszaforgatják, kikerül az önkormányzat szántóföldjére. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában