Energetikai korszerűsítés

2022.11.30. 20:18

Megújul a Felsővárosi óvoda is Szegeden

A munkálatokra Szeged városa 330 millió forint európai uniós támogatást és 20 millió forint önerőt fordít.

Munkatársunktól

A munkálatok már megkezdődtek, a gyerekeket addig másik épületben helyezték el. Fotó: Török János

A szegedi önkormányzat 2017 óta már tizenkét óvodáját újított fel. Most pedig megkezdődött egy újabb beruházás, ezúttal a Felsővárosi Óvodában végeznek energetikai korszerűsítést. A munkálatokra Szeged városa 330 millió forint európai uniós támogatást és 20 millió forint önerőt fordít. A 108 férőhelyes, 924 négyzetméter alapterületű, három épületrészből álló, paneltechnológiával épült óvodát 1981-ben adták át, mára időszerűvé vált az energetikai rendszer korszerűsítése. Az átfogó modernizálással energiagazdaságosan működik majd, az eddigi tapasztalatok alapján az intézmény energiafelhasználása akár 60%-kal csökkenhet. 

Az energetikai felújítás során a homlokzatot és a lábazatot hőszigeteléssel látják el. A főbb épületrészekre zöldtető készül. A nemrég felújított konyha ablakai kivételével minden külső nyílászárót elbontanak, korszerű műanyag ablakokat és alumínium ajtókat építenek be. A kétszintes épületben egy akadálymentes vizesblokkot is kialakítanak. Az épületben összesen 155 lámpatestet cserélnek korszerű LED-világításra, az egységesítés érdekében pedig 73 radiátort cserélnek le. 

 Az óvodába integráltan járnak autista és sajátos nevelési igényű gyerekek is. A felújítás idejére a kicsiket a Rókás óvodába helyezik el. A fejlesztés várhatóan 2023. második negyedévében fejeződik be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában