Modern Gyárak Éjszakája

2022.11.03. 16:11

Szegeden és Makón is szerveznek gyárlátogatást

A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot.

Delmagyar.hu

Modern Gyárak Éjszakája 2021-ben a Váll-Ker Kft.-nél. Archív fotó: Szabó Imre

Hatodik alkalommal rendezik meg 2022. november 11-én  a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.  A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot.

Az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységét bemutató programsorozatának célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozók és a lakosság számára, hogy közvetlen közelből megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon - tájékoztatott közleményében a KIM. 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot. Az esemény ezen kívül az összefogás erejével lehetőséget teremt a vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. Szegeden a Florin Zrt-nél, valamint az Első Beton Kft-nél folyó munkába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, előbbi 16, utóbbi 17 órától nyit kaput. Makón a kandallógyártással foglalkozó Váll-Ker Kft. fogad húsz főt 16 órától. Regisztrálni a gyárlátogatásokra a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet, és érdemes minél hamarabb, mert a létszám mindenütt limitált. 

A koronavírus-járványra reagálva két évvel ezelőtt a Modern Gyárak Éjszakája csak online formában valósult meg. Mivel az online esemény sikeres volt, a szervezők megőrizték ezt a formát is, így a látogatóknak az otthonuk kényelméből sem kell kiszakadniuk azért, hogy bepillanthassanak a kulisszák mögé. Az élő kapcsolások és az előzetesen felvett videók tudásbázisként fognak működni: az érdeklődők több napon át, több céget is bejárhatnak virtuálisan. Akik pedig testközelből szeretnék megtapasztalni a digitalizált és automatizált folyamatokat,  valamint a robottechnológiákat, személyesen is részt vehetnek az előre meghirdetett gyárbejárásokon.

Az eseményről és a regisztrációról további információkat a Modern Gyárak Éjszakája hivatalos honlapján, a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon találnak, ahol a résztvevő gyárak listája és azok bemutatói is elérhetőek lesznek - tájékoztatott közleményében a minisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában