Zajlik az osztás Makón

2022.11.28. 18:00

Vass Péterné is örült az utalványoknak

Zajlik Makón a 65 évesnél idősebbeknek szánt önkormányzati utalványok szétosztása. Ezeket az egyéni körzetekben megválasztott képviselők viszik házhoz személyesen – mi hétfőn Botlik Anitát kísértük el egy átadásra az 5. választókerületben, a Tölgyfa utcában.

Szabó Imre

Botlik Anitát örömmel fogadta a Tölgyfa utcában lakó Vass Péterné. Fotó: Szabó Imre

– Nagyon örülök neki! – mondta Vass Péterné, aki épp az utcakertet csinosította a háza előtt, amikor megkapta az utalványokat – egy 5 és egy 10 ezer forint értékűt. Elmondta, ez nagy segítség neki. Karácsony előtti bevásárlásra fogja felhasználni. – A fiam vág disznót, de a süteményeket magam sütöm, a hozzávalókat veszem majd meg az utalványokból – mondta.

Botlik Anita körzetében él a legtöbb hatvanöt év feletti, így neki kell a legtöbb utalványt kézbesítenie a makói képviselők közül. Szám szerint 764 borítékot kell kivinnie összesen 37 utcában. A hétvégén 16 utcában már járt, a terve az, hogy a jövő hét végéig minden címzett megkapja az utalványokat a körzetében. A városban összesen 5033 szépkorú részesül a juttatásból.

– Eddig az a tapasztalatom, hogy mindenki örömmel veszi át – mondta nekünk. Hozzátette, vannak, akik meglepődnek, hiszen hallottak az energiaválság miatti önkormányzati megszorításokról, és emiatt nem számítottak rá. – Van, aki az unokáknak adja, olyan is, aki az ünnepekre vásárol be, de találkoztam olyan időssel is, aki a házi kedvenceknek vásárolt belőle csemegéket – árulta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában