Korszerűsítés

2022.12.29. 10:00

600 millióból fejlesztette iskoláit idén a HSZC

A jövő tanév céljai között említette Kincses Tímea főigazgató az energiahatékonysági fejlesztéseket.

T. Sz.

A HSZC Pollák Antal Technikum új elektronika termének októberi átadója. Archív fotó: Majzik Attila

Mintegy 600 millió forintot költött idén a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyolc megyei iskolájára. Szinte minden iskolában korszerűsítették a világítást, a szentesi Boros Sámuel Technikum csatlakozott a szentesi távhőrendszerhez, kazánokat, nyílászárókat cseréltek több helyen. De fontos szempont volt a közösségi terek megújítása is; példa erre a szentesi Pollák-technikum ahol a közösségi térként funkcionáló aulát újították fel. Jövő év elején adják át az iskola impozáns részét. A számtalan épületfelújítás, eszközbeszerzés mellett ősztől az energiahatékonysági fejlesztések lettek hangsúlyosak. Azt Kincses Tímea főigazgató és Süliné Juhász Márta gazdasági vezető is megerősítette: a következő év fejlesztési tervét nagymértékben meghatározza majd, hogy a fogyasztás miként alakul megyei iskoláikban. Ehhez folyamatosan gyűjtik az adatokat az intézmények energiafelhasználásáról. 

A jövő tanév céljai között említette Kincses Tímea főigazgató az energiahatékonysági fejlesztéseket. Ezen kívül fontosnak tartják, hogy az infokommunikációs eszközök, a számítógépes parkok megújuljanak. Száz éves lesz 2023 szeptemberében a makói Návay-technikum, ezt szeretnék méltó módon megünnepelni. A következő tanévben az ehhez fűződő eseményekre koncentrálnak.  – További kiemelkedő beruházásokat valósítunk meg jövőre, hiszen az eredményesség egyik mérföldköve, hogy az épületeink tovább fejlődjenek, szépüljenek. Fontos biztosítani azokat a feltételeket, hogy az iskoláink tanulói jó szívvel gondoljanak vissza a diákévekre, amiket eltöltöttek nálunk – hangsúlyozta a főigazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában