Beruházás

2022.12.10. 07:00

Fejlesztenék a lőteret

Nagyszabású beruházás előtt áll a Cseh István lőtér: az elkészült koncepciós terv szerint a korszerűsítés mellett lőmozi és lézeres lövészet is készülne a közel ötven éves pályán. A megvalósításhoz pályázati forrásra van szüksége a városnak, a beruházás költségei egy és öt milliárd forint között mozoghatnak.

Majzik Attila

Modernizálnák a Cseh István lőteret. Fotó: látványterv

A vadászati szakoktatást szeretné korszerűsíteni a város a Cseh István lőtér felújításával, emellett olyan szolgáltatások is megjelennének az elképzelések szerint, amik jelenleg még országosan sem elérhetőek, ilyen például a lőmozi.

Mint Bozó Tamás, a Telum Kft. ügyvezetője elmondta, a közel ötven éve készült lőtéren a megalapítása óta nem történt fejlesztés. A beruházás során egy olyan turisztikai célpontot kívánnak létrehozni, amely a szakképző intézmények gyakorlati képzésének támogatásán túl a város idegenforgalmi vonzerejét is növeli. 

– Nemcsak hazai, de nemzetközi szintű versenyek megrendezésére is alkalmassá válna a lőtér. Jelen pillanatban skeet, illetve trapp lövészetre alkalmas a lőtér, ezt szeretnénk kiterjeszteni nagy kaliberű maroklőfegyver, illetve hosszú lőfegyverek lövészetére is, ami magában foglalja a szituációs lövészetet is – tájékoztatott Bozó Tamás. Hozzátette, a tervezett lőmozi Magyarországon jelenleg még nem elérhető, ez pedig tovább emelné a lőtér látogatottságát. – Európában is ritkaságszámba megy az az éles golyósfegyver lövészet, amely egy önálló csarnokban foglal majd helyet. A lőmozi lehetővé teszi, hogy a lövő tökéletesítse tudását és felkészüljön a legkülönfélébb vadászati és egyéb szituációs helyzetekre. A lövészet alkalmával egy vászonra – és a mögötte elhelyezett falra – vetített szituációra lehet lövéseket leadni, amelyet egy számítógép segítségével értékelnek ki. A lövő választhat akár egy disznóhajtás vagy éppen egy fegyveres konfliktus szimulálása közül – részletezte Bozó Tamás.

Emellett egy lézerpontos lövészetnek helyet adó területet is kialakítanának a lőtéren. Az így kialakult turisztikai központban a szabadidős tevékenységek, a családi programok és a sportversenyek is helyet kapnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában