Szegedi hírek

2022.12.19. 08:40

Felújíttatná a gyakorlót az egyetem

Nyílt közbeszerzési eljárásban keresi a Szegedi Tudományegyetem azt a céget, amelyik felújítani az intézmény Gyakorló Gimnázium és Általános Iskoláját, vagyis annak az összes épületét. A nyertes feladata nem lesz egyszerű, mert sok helyiségben kell sokféle feladatot elvégezni.

Suki Zoltán

A Szentháromság utca 2. alatti épület műemléki védelem alatt áll.

Újabb komoly beruházást tervez a Szegedi Tudományegyetem. A napokban írtak ki egy nyílt közbeszerzéséi eljárást az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola felújítására, és január közepéig várják az árajánlatokat. Hogy milyen cégek jelentkeznek, megtippelni sem nagyon lehet, mert a feladat nagyon összetett. Az intézmény több épületből áll, van épület a Szentháromság utcában, a Tisza Lajos körúton és a Boldogasszony sugárúton is. Ráadásul a Szentháromság utca 2. alatti épület műemléki védelem, a többi épület pedig helyi egyedi védelem alatt áll. Ennek ellenére azonban csak olyan helyeken korszerűsítenek, amelyekhez nem kell külön hatósági engedélyt kérni.

A pályázati kiírásban pontosan szerepel, hogy nettó 7 ezer 633 négyzetméternyi alapterületet kell majd felújítania a nyertes vállalkozásnak. Tisztasági festést 21 ezer 930 négyzetméteren, a parketta burkolatok cseréjét, javítását, csiszolását és lakkozását 7 ezer 434 négyzetméteren, a pince oldalfalának vakolatcseréjét 1 880 négyzetméteren, a tető javítását pedig 120 négyzetméteren kell elvégezni. A felújítás összesen 142 darab helyiséget érint. Pontosan leírták azt is, hogy parketta burkolat alatt keményfa anyagú csaphornyos kiselemes parkettát értenek, amelyet szegezéssel vagy ragasztással kell rögzíteni.

A kiírás szerint a munkákat „jellegük, összetettségük, előírt műszaki paramétereik, időbeli tartamaik alapján”, és mivel szorosan kapcsolódnak egymáshoz, valamint a meghatározott folyamatok egymásra épülnek, több ajánlattevő nem tudna teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában