Gazdaság

2022.12.09. 17:30

Makó segíti a kisvállalkozásokat

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Kidolgozta a makói jegyző, Kruzslicz-Bodnár Gréta annak a pályázatnak a feltételrendszerét, amellyel az önkormányzat a helyi mikro- és kisvállalkozásoknak szeretne segíteni a megemelkedett rezsiköltségek kifizetésében. A támogatási rendszer keretösszege 50 millió forint – erről még november végén döntött a képviselő-testület.

Az előterjesztés szerint, amit jövő szerdán tárgyalnak meg a képviselők, olyan Makón működő vállalkozások kérhetnek segítséget, amelyek nem foglalkoztatnak többet 10 embernél, éves árbevételük pedig nem haladja meg a 2 millió eurót. A jelentkezők az éves földgáz-, villamos energia, illetve távhőszolgáltatási díjnövekedés összegének felét, de legfeljebb 300 ezer forintot igényelhetnek, vissza nem térítendő támogatásként. A pályázatokat a város honlapján megtalálható űrlapon kell benyújtani jövő év február 15. és március 30. között, az ott megjelölt mellékletek és igazolások csatolásával. Akiknek elfogadják az igénylését, azoknak 30 napon belül utalják a kért összeget. Ha menet közben a vállalkozás megszűnne, a támogatás időarányos részét vissza kell fizetni.

A kisvállalkozásokat segítő pályázat annak az 5 pontos, összesen 220 milliós keretösszegű programnak a része, amellyel Makó az energiaválságon igyekszik enyhíteni – többek között a települési támogatási keret megemelésével, tüzelő- és utalványosztással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában