Beruházás

2022.12.09. 20:40

Minibölcsődéje lesz Mártélynak

Mártély önkormányzata 46,5 millió forint pályázati forrást nyert minibölcsőde kialakítására. A legkisebbek intézménye a település központjában, a polgármesteri hivatal közelében kap helyet.

Kovács Erika

Ambrus István elmondta, a kisgyermekes családok már nagyon várják a bölcsődét. Fotó: Kovács Erika

– Községünk pályázata az elmúlt időszakban várakozólistán volt, most azonban arról kaptunk hírt, hogy pozitív bírálatot kapott, aminek végtelenül örülünk – mondta Ambrus István, Mártély nemrégiben megválasztott polgármestere. Hangsúlyozta, a választási kampányban megígérte, hogy minden követ megmozgat a bölcsőde ügyének előmozdításáért.

– Már csak a támogatói szerződés aláírása van hátra a kincstárral, utána kezdhetjük is a beruházást. Összesen 46,5 millió forint támogatást kaptunk. Az önkormányzathoz közeli épületben alakítjuk ki a bölcsődét, ami korábban már egy energia-korszerűsítési fejlesztésen átesett, vagyis hőszigetelést és új nyílászárókat is kapott. Így a mostani beruházásnál már csak a belső tereket kell kialakítani, valamint az udvart is a bölcsődések igényeihez kell igazítani. Bízom benne, hogy minél hamarabb elkészül. Egyrészt azért, mert a szülők már nagyon számítanak rá. Másrészt az építőanyagok árának kiszámíthatatlansága miatt is számít minden nap – emelte ki a polgármester.

A mártélyi minibölcsőde 7-8 férőhelyes lesz. Az önkormányzat az elmúlt időszakban többször is pályázott már bölcsődére, legutóbb idén év elején, ezt a pályázatot nyilvánították most nyertessé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában