Szegedi hírek

2022.12.07. 17:30

Többlettámogatást kaptak az intézmények

Erről a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntött szerdai ülésén.

S. Z.

Fotó: Török János

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye és Koordinációs Központja és a Somogyi-könyvtár is kapott a város energiaválsági tartalékkeretéből. Erről a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntött szerdai ülésén. A szociális intézmény 77 millió 425 ezer, a Koordinációs Központ 1 millió 49 ezer forintot, a könyvtár három fiókkönyvtára pedig 3 millió 496 ezer forintot kapott. Utóbbiak energiamegtakarítási korszerűsítésre, előbbiek pedig a megemelkedett rezsire kapták a támogatást. A városi közgyűlés korábban 1 milliárd 156 millió forintot különített el ilyen célokra. Ebből 480 millió forintot már megkaptak a város cégei és intézményei.

Korábban arról is döntöttek, hogy takarékossági okokból, január 2-a és 6-a között igazgatási szünet lesz a polgármesteri hivatalban. Ebben az időszakban nem lesz ügyfélfogadás, bezárják a Széchenyi téri és a Huszár utcai épületeket, a munkavállalókat pedig szabadságra küldik. Mivel december 26-a és január 1-je között – egy 2021-es közgyűlési határozat alapján – amúgy is zárva lenne a hivatal, az igazgatási szünet most egy héttel tovább tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában