Sándorfalva

2022.12.02. 16:54

Üzemcsarnokot és aszfaltos utakat kaptak a sándorfalviak - Fotók

Ipari csarnokot adtak át pénteken Sándorfalván. A 300 négyzetméteres épület az újonnan kialakított gazdasági övezetben kapott helyet, ahol már 12 vállalkozás bérelt helyet és további 4 jelezte ezt a szándékát. A csarnok használatára jövő héttől pályázhatnak a helyi cégek.

Timár Kriszta

A 300 négyzetméteres csarnokban több vállalkozás is helyet kaphat. Fotó: Karnok Csaba

Sándorfalva meglehetősen nehéz helyzetben van, amikor saját bevételek előteremtéséről van szó, hiszen a Natura 2000-es természetvédelmi területekkel körülvett településre nehezen telepíthető be ipar. Ezért döntött úgy a képviselő testület, hogy gazdaságfejlesztési övezetet hoz létre a sportpálya mögötti egykori Bika kaszáló területén. Összesen 280 millió forintot költöttek arra, hogy minden feltétel adott legyen vállalkozások betelepüléséhez, így közművesítettek, közvilágítást létesítettek és egy átkötő utat is építettek. További 100 millió forintos pályázati pénzből pedig egy ipari csarnokot is kialakítottak a területen.

A csarnok átadóját pénteken tartották. A 300 négyzetméteres épületben egy nagyterem, négy irodahelyiség és öltöző kapott helyet, de a jövőben kialakítanak egy konyhát, az emeleti galériát pedig szintén be lehet majd építeni. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, jövő héttől lehet pályázni a csarnok használatára. A cél az, hogy minél több cég kaphasson itt helyet. 

– Az övezetbe 12 vállalkozás bérelt már helyet, további négynek pedig folyamatban van a terület bővítésével a hely kialakítása – beszélt a program sikeréről. Hozzátette: a terület másik része sportövezet, ahova egy sportcsarnokot álmodtak, a záportározóból pedig, amely szintén itt van, egy csónakázótavat szeretnének kialakítani. 

Az átadáson jelen volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott, fontos, hogy a vállalkozók megtalálják helyben számításaikat és itt tudjanak fejlődni. 

– Bár ipari park létrehozására itt nincs lehetőség, a gazdasági övezet kialakításával Sándorfalva elindult azon az úton, amellyel saját bevételeket tud teremteni – tette hozzá. 

Két kilométernyi aszfaltút is épült

Ugyanezen a napon megújult belterületi utakat is átadtak Sándorfalván. Közel tucatnyi utcára került aszfaltréteg, ezek egy része korábban földút volt, egy részén pedig megújult a burkolat. A belügyminisztériumi támogatás mértéke csaknem 135 millió forint volt, ebből 2 kilométernyi út épült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában