Energiatakarékos fejlesztés

2023.01.08. 09:00

Felére csökkent a közvilágításra használt energia Kiszomboron

Este 23 óra és hajnali 4 óra között, amikor a közterületeken a forgalom jelentősen lecsökken, 30 százalékkal alacsonyabb teljesítménnyel működnek az új lámpák.

Delmagyar.hu

Fotó: Promenad24

Ahogy azt január 5-én megjelent polgármesteri évértékelőnkben is olvashatták, 58 millió forintból korszerűsítették a közvilágítást Kiszomboron: 431 lámpatestet cseréltek ki. Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. 2022 decemberében 431 LED-es világítótestet telepített Kiszomboron. A település teljes közvilágítási rendszere megújult, a felhasznált energia mennyisége felére csökkent, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javult – közölte a Promenad24-gyel a cég.

Kiszomboron az új világítótestek autonóm fényáram-szabályozásra képesek. Este 23 óra és hajnali 4 óra között, amikor a közterületeken a forgalom jelentősen lecsökken, 30 százalékkal alacsonyabb teljesítménnyel működnek.

Az önkormányzat már 2023 elejétől élvezi a korszerűsítés pozitív pénzügyi hatásait, ezzel a projekt várhatóan rendkívül rövid időn belül megtérül. Kiszombor, Makó, Székkutas után az MVM Lumen Kft. további települések közvilágításának fejlesztését tervezi az ország teljes területén – írta a vállalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában