Felújítás

2023.01.17. 11:00

Három szentesi középiskola is megújult

Sikeres évet zárt a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: négy városban közel 600 millió forintot fordítottak a szakképző iskolák épületeire. Szentesen a Pollák, a Zsoldos és a Boros technikumokban hajtottak végre fejlesztéseket. A beruházásoknak köszönhetően a diákok megújult, modern környezetben tanulhatnak.

M. A.

Hamarosan valósággá válnak a látványtervek a Pollákban. Fotó: HSZC

Számos fejlesztést hozott a tavalyi év a szentesi középiskoláknak: a három technikumban robotika és elektronika terem készült, mosdókat újítottak fel, fűtési rendszert korszerűsítettek és egy új közösségi tér is készült.

Mint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tájékoztatásából kiderül, Szentesen a Pollák Antal Technikumban 2022 júniusában adták át a robotika termet, 2022 októberében pedig az iskola megújult elektronikai termét adták át a diákoknak. A labort 12 fő oktatására tervezték, de kialakítottak benne 6 darab számítógépes munkahelyet is, melyek elengedhetetlenek a szakmai gyakorlathoz. A végrehajtott fejlesztés mintegy 8 millió forintból valósult meg.

Szintén a Pollák Technikumban kezdődött el a legnagyobb beruházás Szentesen 2022 augusztusában: az iskola közösségi tere 122 millió forintból újult meg. A munkálatok során a büfé két helyiség és egy folyosó összenyitásával új helyre került, megújultak a járófelületen a burkolatok, a közösségi bútorzat, valamint a falakra és az álmennyezetre az itt oktatott szakmákra jellemző, dizájnban harmonizáló világítás került. 

Hamarosan valósággá válnak a látványtervek a Pollákban. Fotó: HSZC

A friss információkat LCD monitorokon követhetik nyomon a diákok és az oktatók. A felújítás során a földszinti mosdókat is kibővítették, korszerűsítették. A modern közösségi teret – a beruházás teljes befejezése után – 2023 februárjában ünnepélyes keretek között vehetik majd birtokba a pollákos tanulók és oktatók.

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban is zajlottak munkálatok, ott mintegy 6 millió forint értékben újították fel a földszinti fiú mosdót, illetve új födém is került az épületre.

A Boros Technikumban az épület mindhárom szintjén felújították a leány, fiú és tanári mosdókat. A 9 mosdóhelyiség korszerűsítésének összértéke 60 millió forint volt.

Az iskola fűtési rendszerét is korszerűsítették, a távhőszolgáltatásra való átállásra a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 44 millió forintot költött. Ezzel a fejlesztéssel évi 32 ezer köbméternyi gáz elfogyasztásától mentesül az intézmény, amely évi 11 millió forintos megtakarítást jelent, így a beruházás négy év alatt megtérül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában