Szegedi hírek

2023.01.13. 18:50

Két uszoda is kormányzati támogatást kap

Az első negyedéves működéshez a szegedi mellett mórahalmi uszoda is kap rezsitámogatást.

K.A.R.

Fotó: Frank Yvette

– A kormány meghallgatta a sportolók és a szegediek kérését. Kezdeményezésem alapján pénteken kormányzati döntés született arról, hogy 117 millió 856 ezer forint támogatást kap a szegedi önkormányzat a Tiszavirág Sportuszoda plusz működési költségeinek finanszírozására – tájékoztatta lapunkat Mihálffy Béla, a vármegye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője. A jó hírt röviden portálunk is közölte délután

Hozzátette, ez az összeg pontosan elegendő az első negyedév rezsiköltségeinek fedezésére, így újraindulhat a szegediek kedvelt, gyönyörű új uszodájának a működése. A képviselő közölte, ehhez azonban el kell fogadnia a támogatást és ki kell nyitnia az uszodát a szegedi városvezetésnek. Éppen ezért Mihálffy azt kéri az önkormányzattól, hogy azonnali hatállyal nyissák meg a Tiszavirágot a szegediek és a szegedi sportolók előtt.

– A kormány ismét bizonyította, hogy a szegediek és a szegedi sportolók mellett áll – szögezte le Mihálffy hozzátéve azt, hogy dolgozik azon, hogy az év hátralévő időszakaiban is működhessen az uszoda a kormány segítségével.

A képviselő lobbitevékenysége nem volt hiába való, információink szerint a szegedi önkormányzat úgy döntött: kedden kinyitják a Tiszavirág Sportuszodát.

Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője még egy jó hírt megosztott pénteken lapunkkal, eszerint 19 millió 358 ezer forint támogatást biztosít az első negyedéves működéshez a kormány a Homokhátság egyetlen uszodája, a mórahalmi Móradombi Uszoda számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában