Szegedi hírek

2023.01.02. 21:40

Rezsitámogatást ad Szegednek a kormány

Milliárdos kormányzati támogatás érkezik Szegedre, de jól jár Makó, Szentes és Csongrád is.

delmagyar.hu

Archív Fotó: Karnok Csaba

Majdnem 1,3 milliárd forintnyi kormányzati rezsitámogatást kap Szeged – erről Mihálffy Béla országgyűlési képviselő tájékoztatta lapunkat. Eszerint a kormány hétfőn döntött a tízezer főnél nagyobb települések önkormányzatainak támogatásáról. A megítélt összegeket az önkormányzatok a fenntartásukban lévő intézmények, azaz például óvodák, bölcsődék, szociális intézmények, sportlétesítmények, kulturális intézmények rezsijére költhetik.

A kormányhatározatból kiderül, Csongrád-Csanád vármegyében ugyanilyen támogatást kap még Csongrád, 299,7 millió forintot, Makó 150 milliót és Szentes 279,7 millió forintot. 

Az országban Szegeden kívül egyébként még három város kap egymilliárd forint feletti összegű támogatást: Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza. Mihálffy Béla ezzel kapcsolatban azt írta, a kormány ismét bebizonyította, hogy nem hagyja cserben Szegedet és a szegedieket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában