Aláírták a megállapodást

2023.01.12. 19:30

Szegedi cég érkezett elsőként a maroslelei ipari parkba

Letelepedett az első cég, a szegedi székhelyű Winner Hungária Kft. a maroslelei ipari parkban. Az erről szóló megállapodást a falu polgármestere, Drimba Tibor csütörtökön írta alá Gémes Gábor ügyvezetővel.

Szabó Imre

Drimba Tibor maroslelei polgármester és az ipari parkba betelepült szegedi Winner Kft. ügyvezetője, Gémes Gábor. Fotó: Szabó Imre

A szállítási vállalat 1,4 hektárt igényelt. Tavaszra szeretnék a telephely épületeit felhúzni, tevékenységüket itt megkezdeni. Egyébként az autópálya közelsége vonzotta őket a községbe.

A Maroslele északi végén lévő, közel 9 hektáros ipari területet még 2018-ban jelölték ki. Eredetileg mezőgazdasági terület volt. Elsőként egy hűtőház épült meg rajta, ezt azonban maga az önkormányzat építette azért, hogy a helybeli termelők dolgát megkönnyítse. Egyelőre nincs közművesítve a telek, csak egy makadámutat létesítettek rajta még a hűtőház építésekor. Az önkormányzat várja az infrastruktúra fejlesztésére lehetőséget teremtő pályázat megjelenését, bár Drimba Tibor azt mondja, ha megújuló energiákat akar használni egy cég, akkor – a nagyobb mennyiségű, ipari célú vízfelhasználástól eltekintve – tulajdonképpen e nélkül is megoldható itt minden. 

A polgármester abban bízik, hogy az első betelepülő vállalkozást a jó fekvésű területen hamarosan újabbak követik. 

– Maroslelének az ipari park bővülése új munkahelyeket és helyiadó-bevételnövekedést is jelentene egyben. Az utóbbiból származó pénzt fel tudnánk használni az önkormányzat saját beruházásaihoz, esetleg önerőként, pályázatból finanszírozott fejlesztésekhez – mondta. Azt is elárulta, hogy vannak további érdeklődők is. Egyebek között egy külföldi illetőségű logisztikai cég érdeklődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában