Szépen halad az újvárosi sportcsarnok építése

2023.02.02. 18:50

Jól átgondolt beruházás a sportcsarnok

Továbbra is szépen halad az újvárosi sportcsarnok építése Makón. Lázár János honatya, építési és közlekedési miniszter szerint ez egy jól átgondolt állami beruházás, hiszen diákok és élsportolók számára is készül, tehát biztosan kihasznált lesz a létesítmény.

Szabó Imre

Épül az Újváros képét hamarosan meghatározó csarnok, ami Lázár János szerint jól átgondolt beruházás. Fotó: Lázár János közösségi oldala

Jó példa az átgondolt állami beruházásokra: Makón olyan tornacsarnokot építünk, amelyet közösen használ majd az újvárosi általános iskola és a méltán híres makói kézilabda egyesület is 

– írta a napokban közösségi oldalán Lázár János parlamenti képviselő, építési és közlekedési miniszter. Az újvárosi kézilabdacsarnokról van szó, amelynek építése szépen halad, készültségi szintje már bőven meghaladja az 50 százalékot. Az épületben már a tavalyi év végén is lényegében csak belső munkák folytak. A honatya a látványos fotókkal illusztrált bejegyzésében kiemelte: 

ha elkészül, itt közel négyszázan sportolnak és mintegy háromszáz utánpótláskorú gyerek edz rendszeresen. Az iskolai és az élsport egy helyen, így kell hasznosan fejleszteni

 – jegyezte meg. 
 

Mint korábban megírtuk, a csarnok teljes egészében állami beruházásként valósul meg, eredetileg egyébként 900 millió forintba került volna. Végül mintegy 1,4 milliárd forintból épül majd meg. A szükséges plusztámogatást Lázár János honatya szerezte meg hozzá. A kivitelező a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. Ami a létesítmény paramétereit illeti, teljes alapterülete 2000 négyzetméter, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vizesblokkok mellett 23×44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere lesz. A kivitelező a területet egy éve, tavaly januárban vette át, a munka várhatóan idén őszre fejeződik be.

Az épületegyüttes modern küllemével át fogja rajzolni a városrész arculatát, s mivel parkolók is épülnek köré, az autós közlekedést is egyszerűbbé fogja tenni a környéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában