Szeged

2023.02.06. 16:40

Továbbra is jók a bérletek az Öreghegyi dűlőig

Maradt a megegyezés a szegedi önkormányzat és az Építési és Közlekedési Minisztérium között az Öreghegyi dűlőig közlekedő Volánbuszok használatával kapcsolatban.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A napokban ülésezett az önkormányzat Városüzemeltetési bizottsága, ahol a testület ismét megtárgyalta a kérdést és elfogadták az önkormányzat és a minisztérium idei évre szóló megállapodását. Ebben az áll, hogy a Mars tér és az Öreghegyi dűlő között továbbra is igénybe lehet venni a szegedi tömegközlekedési bérletekkel és néhány jegytípussal a Volánbusz járatait. Érvényes többek között a havi bérlet, a kedvezményes csoportos tanuló 24 órás jegy, és a hetes időszakokra szóló bérletek is, viszont fedélzeti jegyautomatából nem lehet jegyet venni a Volán járatain. Ez a lehetőség egyébként már tavaly szeptembertől adott. 2022-ben 2 millió 300 ezer, idén teljes évben pedig 7 millió 578 ezer forintot fizet ezért az önkormányzat a közlekedési társaságnak. Ez azért nagy segítség, mert egyre többen költöznek ki Szegedről a rossz levegő és a zsúfoltság miatt. Ám ezek a családok nem szívesen mennek messzire, ragaszkodnak a város közelségéhez. A Volánbusz teljes menetrendje a weboldalukon, az érintett járatoké pedig a Szegedi Közlekedési Kft. honlapján olvasható.


 


 

 

 

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában