Helyi gazdaság

2023.03.24. 10:56

A makói lett az év ipari parkja

A makói kapta az év ipari parkja címet idén – adta hírül közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere. A rangos elismerést a terület tudatos fejlesztésével, népszerűvé tételével sikerült kivívni.

Szabó Imre

Az Év ipari parkja címet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Befektetési Ügynökség ítélte oda Makónak. Az elismerést jelképező serleget Farkas Éva Erzsébet polgármester vette át a fővárosi Vigadóban az Év befektetője gálán, ahol 9 kategóriában díjazták az előző év legjelentősebb hazai befektetőit. A polgármester az elismerést Magyar Levente külügyminiszter-helyettestől és Joó Istvántól, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatójától vehette át

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a díjátadó gálán. Fotó: Nemzeti Befektetési Ügynökség
Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a díjátadó gálán. Fotó: Nemzeti Befektetési Ügynökség

A díj odaítélésének indoklása emlékeztet rá: nagy népszerűségének köszönhetően a száz százalékos önkormányzati tulajdonban álló makói ipari parkban ugyan mindössze 30 hektárnyi terület maradt elérhető, már zajlik a további bővítési irányok feltérképezése a jövőbeli befektetői igények kiszolgálására. Közkedveltsége többek között a magas színvonalú infrastrukturális háttérnek, az M43-as autópályához való közelségnek és a teherforgalmi rakodást is lehetővé tevő közvetlen vasúti összeköttetésnek tudható be. Ezen túl a közeli Szegedi Tudományegyetem jóvoltából biztosított szakképzett utánpótlás, valamint az önkormányzat gazdaságfejlesztés iránti elhivatottsága és sikeres befektetésösztönzési politikája szintén nagyban hozzájárul a sikerességéhez. Eddig több mint 30 cég választotta működésének helyszínéül.

A Délmagyarország legutóbb 2019-ben írt a makói ipari parkról, két, egymást követő fázisban ugyanis akkor fejeződött be az ipari park közművesítése. A beruházás az 1998-ban alapított, 107 hektáros  park még üresen álló területrészén folyt. A város közel 400 millió forintos pályázati támogatást nyert erre a célra. A munka során 650 méternyi szegélyezett út épült 14 bejáróval, víz- és szennyvízelvezető csatornák épültek, illetve újultak meg, ahová kell, bevezették az áramot és a gázt, illetve az internethálózatot és a közvilágításon is javítottak.

 

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában