Helyi gazdaság

2023.05.06. 08:40

Még mindig várni kell a felújításra

Szabó Imre

Színjátszók a palotai kultúrház színpadán. Archív fotó: Szabó Imre

Tovább húzódik a Kelemen László Művelődési Ház felújításának indulása Csanádpalotán – ezúttal a beruházáshoz szükséges plusz támogatásra kell várni.

Mint korábban megírtuk, az első magyar színigazgató, Kelemen László nevét viselő, 1973-ban átadott kultúrotthon rendbetételére az önkormányzat még 2019-ben nyert pályázaton 298 millió forintot, a munka azonban helyi politikai csatározások miatt mégsem indult el. Pedig erre nagy szükség lett volna, hiszen bár kisebb korszerűsítéseket végeztek rajta, a tető például beázik, az elektromos hálózat elavult és a mellékhelyiségek sem felelnek meg a mai igényeknek.

A tavalyi időközi választást követően végül megszületett a döntés az indulásról. Csakhogy közben az építőipari árak erősen megemelkedtek, ezért először is újabb, szerényebb terveket kellett készíttetni. Az önkormányzat eredetileg úgy tervezte, miután tavaly november-december körül ezek elkészültek, nyomban kiírják a közbeszerzési eljárást és már az idei év elején elindulhat a munka. 

Közben sikerült ugyan kiválasztani a kivitelezőt – ez a szegedi Generál Pont Kft. –, de a beruházás mégsem kezdődhetett el, mert kiderült, további 51 milliós központi támogatás szükséges hozzá. – Erre megvan az ígéret, de amíg nem írtuk alá a szerződést, addig várnunk kell – mondta Perneki László polgármester. Így már biztos, hogy a munka nem fejeződik be szeptemberre, valószínűbb az év végi határidő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában