Szegedi hírek

2023.05.30. 12:19

Támogatásból fejlesztett a csomagolástechnikával foglalkozó RotaPack Zrt.

Fejlesztette csomagolástechnológiáját több mint 400 millió forint támogatás segítségével a RotaPack Zrt. a folyamatosan növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében.

delmagyar.hu

A vállalat a fejlesztéshez 411,6 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi Terv Plusz programban. A projekt fő eleme egy 470 kilowatt teljesítményű napelem felszerelése volt, valamint korszerűsítették az üzem világítását is.

A szegedi cég 1990-ben alakult, a tájékoztatás szerint jelenleg vezető szerepet tölt be a csomagolófólia-, illetve a sztreccsfóliagyártás magyarországi piacán.

A RotaPack Zrt. által gyártott sztreccs-, Ecostretch- és zsugorfóliát számos ipari termelő, élelmiszer előállító és forgalmazó (FMCG) használja. A vállalat termelési kapacitása éves szinten eléri a húszezer tonna fóliát. A cég Magyarországon kívül 19 európai ország piacán van jelen.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a RotaPack Zrt. tavalyi nettó árbevétele 12,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 11 milliárd forint. A társaság 2022. évi adózott eredménye 786,2 millió forint volt, míg 2021-ben 393,6 millió forint nyereséggel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában