Márki-Zay Péter és Gyöngyösi Ferenc minden érintetthez becsöngetett és bocsánatot kért

2023.06.09. 16:32

55 ezres pluszköltségről kaptak számlát a Dobó, Bibó és Janáky utcaiak

Egy ellopott szivattyú többszörös gubancot okozott Hódmezővásárhelyen, az önkormányzat tulajdonában lévő szociális bérlakás övezetben, a Dobó, Bibó és Janáky utcákban. A város talán legszegényebb lakói majdnem infarktust kaptak, amikor az önkormányzat cége, egy dolgozó túlbuzgalma miatt, 55 ezer forintos plusz költséget terhelt többükre. Erről Gyöngyösi Ferenc, Hódmezővásárhely alpolgármestere beszélt a Vásárhelyi Televízió legutóbbi Időben című műsorában. Végül megoldódott a helyzet és nem kellett a lakóknak fizetniük.

Kovács Erika

A városi cég egyik dolgozója a lakosokra terhelte a szippantóautó költségeit, lakásonként 55 ezer forintot. Nem kellett volna, sztornózták a számlát. Fotó: Kovács Erika

– Beszédes, hogy az ügyről a lakosságtól értesültünk. Körülbelül két hónappal ezelőtt elloptak egy szivattyút a Dobó, Bibó és Janáky utcáról – adta közzé a történteket Gyöngyösi Ferenc alpolgármester. Mint ismeretes, ebben a körzetben található az önkormányzat 180 bérlakása is, ahol a város szinte legszegényebb lakói élnek. Ezeket a lakásokat érintette a lopás. A szivattyú egyébként az Alföldvíz Zrt. tulajdona volt, a szennyvízkezeléshez használták. A cég az ellopott szivattyút egy szippantós kocsival váltotta ki, aminek költségeit kiszámlázta a város cégének.

– A városi cég egyik alkalmazottja, előzetes megbeszélések nélkül, továbbszámlázta azt a lakóknak. Márki-Zay Péter polgármester úrral erről úgy értesültünk, hogy a lakók írtak nekünk egy levelet, amiben kifejtették, hogy jogtalannak tartják az eljárást. Ez családonként 55 ezer forint pluszterhet jelentett volna. Nem is értettük, hogy hogy történhetett ilyen. A dolgozónak a feletteseivel, vagy a jogászokkal kellett volna előzetesen egyeztetni. Hogy jogos-e, hogy az Alföldvíz egyáltalán ezt a költséget az önkormányzat cégére hárította, ezt majd kibogozzák a jogászok. A lakosoknak viszont természetesen nem kell kifizetniük az ominózus pluszköltséget. A számlákat sztornóztuk. Márki-Zay Péter polgármester úrral pedig nem tehettünk mást, minthogy elmentünk az érintett utcákba, becsöngettünk minden érintett háztartásba és elnézést kértünk a történtekért – mondta Gyöngyösi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában