Helyi gazdaság

2023.06.08. 17:56

Egy napra kitárta kapuit a vásárhelyi laktanya – Fotók

Ellenőrzés nélkül, rövid regisztrációval lehetett belépni a vásárhelyi laktanya területére a csütörtöki nyílt napon. Már délelőtt másfél ezer érdeklődő sétált be a kapun a látványos programokra.

T. Sz.

Nyílt napot tartott az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár csütörtökön délelőtt. A hódmezővásárhelyi laktanyában látványos bemutatókkal és színes programkínálattal várták az érdeklődőket; délelőtt 10 óráig nagyjából 1500 érdeklődőt fogadtak. A rendezvény idején nem csupán a kapunál oldották fel az egyébként megszokott szigorú beléptetést, a laktanya területén is szabadon mozoghattak a civilek. A korábbi tömegrendezvények tapasztalatával a statikus programokat és a gyakorlati bemutatókat is egy jól megközelíthető helyre tervezték. Így – a tavalyi eseményhez hasonlóan – a nagyobb látogatószámmal is biztonságot teremtettek. Mint azt lapunk kérdésére Hazadi János őrnagy, a társadalmi kapcsolatok és rendezvényszervező alosztály vezetője elmondta, a rendezvény egyik célja biztosítani a katonáknak, hogy családtagjaikat bevihessék a laktanya területére. Megismertetve velük az ott zajló mindennapokat, feladatokat, a katonaság céljait. Megtekinthessék a katonai fegyverzetet és egyéb eszközöket. A másik hangsúlyos törekvés, hogy a környékbeli civilek szintén betekinthessenek a laktanya életébe. Fontos a pozitív üzenet és felhívni arra a figyelmet, hogy lehetőség van szolgálatot vállalni Vásárhelyen. 

Sok más mellett volt közelharc- és fegyveres alaki bemutató, paintball- és légpuskalövészet, játékos aknakeresés, haditechnikai és fegyverzeti bemutató is. Az eseményen a látogatók megismerkedhettek a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium életével, mindennapjaival, képzésével is. A felsorakoztatott gépjárművek között pedig ott parkolt a Lynx is, hiszen a haderőfejlesztési programban a vásárhelyi dandár is részt vesz a legmodernebb lánctalpas gyalogsági harcjármű fejlesztésében. És ez egy újabb kihívás és mérföldkő a katonai szervezet életében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában