Több kerékpárút is épül idén Zsombón

2024.02.21. 16:20

Elfogadták a költségvetést

Arany T. János

A Bordány–Zsombó közötti kerékpárút építésére a közbeszerzési eljárás előkészítés alatt áll.

Fotó: Gazdag Mihály / Illusztráció

A közelmúltban ülésezett a zsombói képviselő-testület, amely a 2024. évi költségvetést 2 milliárd 215 millió 534 ezer 559 forint főösszeggel fogadta el.  Ennek az összegnek több mint felét, várhatóan mintegy másfél milliárd forintot beruházásokra, felújításokra fordítja majd az önkormányzat idén és jövőre. A külterületi utak építésére és a Kossuth utca felújítására a közbeszerzési eljárás az ajánlattételi szakaszban van, a csapadékvíz-elvezető rendszer III. ütemének építésére és a Bordány–Zsombó közötti kerékpárút építésére a közbeszerzési eljárás előkészítés alatt áll. Ezek a fejlesztések várhatóan az idén megvalósulnak.

Megnyert pályázattal rendelkezik az önkormányzat Szatymaz önkormányzatával közösen a Szatymaz–Zsombó kerékpárút építésére, azonban a beruházás nagyon sok földtulajdonost érint, ezért hosszan elnyúló egyeztetésekre számítanak. Szintén nyertes pályázat van a lőtér fejlesztésére és a kiserdei futókör megépítésére, ami jelenleg előkészítési szakaszban van. Fejleszteni szükséges továbbá a közterületek gondozását szolgáló eszközparkot.

Jogszabályi előírásoknak megfelelve az ülésen elfogadta a képviselő-testület a könyvtár tavalyi beszámolóját és idei munkatervét. Az előző évhez képest százzal több kölcsönző személy kereste fel a intézményt, és ezerrel több könyvet kölcsönöztek. Idén is az a könyvtár célja, hogy minél több embert csábítson be és ismertessen meg az olvasás örömével, folyamatosan bővülő könyvkínálattal és programokkal.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában