Szegedi hírek

2024.06.12. 09:00

Gazsi Zoltán: rossz főnök, aki szerint csak az a jó, ahogyan ő gondolja

Két évvel ezelőtt Az év inspiráló cégvezetőjének választották Gazsi Zoltánt. Nemrégiben Szegeden beszélt arról, hogyan motiválja munkatársait és szerinte miért gondolkodik hibásan a legtöbb fönök.

Timár Kriszta

Fotó: Gémes Sándor

Gazsi Zoltán olyan cégvezető, aki teljesen másképp gondolkodik feladatáról és hozzáállásáról, mint a legtöbb hazai menedzser. Szemléletéről az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója nemrégiben Szegeden beszélt egy rendezvényen.

Gazsi Zoltán a dolgozók motiválásában látja a sikeres cégvezetés alapját. Fotó: Gémes Sándor
Gazsi Zoltán a dolgozók motiválásában látja a sikeres cégvezetés alapját. Fotó: Gémes Sándor

Mint kiemelte, tudás, lehetőség és akarat kell ahhoz, hogy valaki sikeresen tudjon dolgozni. A dolgozókból azonban általában hiányzik a motiváció, a vezetőkből pedig az a tudás, hogy ezt miként kezeljék.

– Akkor érzik jól magukat a dolgozók, ha a kihívás és a készség arányban van. Ha előbbi a nagyobb, az szorongást okoz, ha az utóbbi, az unalmat. Én például nem értek egyet Arnold Schwarzenegger azon mondásával, hogy a siker alapja, hogy dolgozd rojtosra magad és ha nem elég 6 óra alvás, aludj gyorsabban. Aki ugyanis nem tudja kipihenni magát, az nem regenerálódik. Én a siker titkát sokkal inkább a nézőpontváltás képességében látom: hogy meg tudjuk-e látni az adott helyzetben a lehetőséget akkor is, amikor az rossznak tűnik – magyarázta.

Gazsi Zoltán fontosnak tartja, hogy minden csapatban legyenek olyanok, akik másképp látják a világot.

– Az szerintem rossz főnök, aki szerint csak az a jó, ahogyan ő látja a dolgokat. Kellenek mindig a pozitív deviánsok, akik azért alakítgatják a szabályokat, hogy az egész jobbá váljon. Az ilyeneket nem elnyomni, hanem megbecsülni kell a cégeknél – jelentette ki. Hozzátette, ő például olyan vezető, akinek meg lehet mondani, ha téved.

Emberszemlélet című könyvében Gazsi Zoltán részletesen is kifejti nézeteit, amelyekről szegedi előadásában azt mondta, nem ő a különleges, a világgal van baj, ha ilyen gondolatokkal ki lehet tűnni. Márpedig úgy tűnik, ki lehet, hiszen 2022-ben őt választották meg Az év inspiráló cégvezetőjének.

– Erre a díjamra nagyon büszke vagyok – jelentette ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában