2024.11.14. 10:19
Arannyal futtatott hamburger Szegeden, még mindig annyi mint négy éve
Újra felkapta a közösségi média az ország legdrágább hamburgerét. A szegedi luxusburger ára négy éve változatlan, annak ellenére, hogy az élelmiszerek jelentősen drágultak. Egyáltalán mennyi fogy belőle egy hónapban. Erről is megkérdeztük a vendéglátóst, aki megálmodta a brutális árú ételt.
Szegeden kapható az ország legdrágább hamburgere. Ez egy négyéves hír, amit akkor is megírtunk. Most a HypeVonat nevű bloggercsapat járt Szegeden, megkóstolták az arannyal bevont luxusburgert, amiről videót is készítettek.
Luxusburger Szegeden – négy éve tartja az árát
A luxusburger témáját azonnal felkapta a sajtó. Ami viszont valóban érdekes, hogy a termék ára négy év alatt annak ellenére nem változott, hogy közben jelentős volt az infláció, több alapvető élelmiszer ára a duplájára emelkedett.
Miért nem drágult Magyarország legdrágább hamburgere?
Ennek okáról kérdeztük az ételt megálmodó vendéglátóst, Ferkov Lajost, a szegedi Famous étterem tulajdonosát. Azt mondta, egyszerű a válasz, a luxustermékek árai nem változtak az elmúlt években.
– A libamáj duplája lett, de azt benyeljük. A legdrágább hozzávaló a wagyu marhahús, aminek ára attól függően melyik része, 50 és 120 ezer forint között van. Ez 2020-ban is ennyi volt. A roquefort kéksajt ára is alig emelkedett, míg a trappista sajté duplájára emelkedett – magyarázta a vendéglátós.
– Elég egyszerű, nincs mögötte varázslat – tette hozzá.
Ha felkapják, jól viszik
Azt is elárulta, mennyi fogy a Hundredbuck$Burger fantázianevű 38 ezres hamburgerből. Ha éppen nem kapja fel a sajtó és a közösségi média, mint most, akkor is elad belőle havonta egy-két darabot úgy, hogy egyáltalán nem hirdetik. Most, amikor újra körbeszaladt a médiában a téma, 15-20 előrendelésük érkezett a hamburgerre.
Hozzávalók
A 38 ezres hamburger összetevői: hamburgerhús wagyu marhafartőből, fokhagymás libamáj, szarvasgomba, roquefort kéksajt, madeira mártás portugál vörösborból és fekete briós zsemle, amit tintahal tintájával színeznek. Az igazán prémium és luxus érzést az adja, hogy a 25 dekás húspogácsa vékony aranylapocskával vonják be. A menü mellé pedig jár egy üveg pezsgő, sült parmezános burgonya és házi készítésű fokhagymás majonéz is.