Időjárás

2021.01.26. 06:12

Akár hóra is számíthatunk kedd délután

Éjjel a déli határszél környékén helyenként előfordulhat hószállingózás.

delmagyar.hu

20200124 Szeged Gumiabroncsokból hóembert építettek és festettek a Szőregi művelődési ház elé a lakosok. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba (archív fotó)

Délnyugat felől felhősödés kezdődik, estére jórészt mindenütt megnövekszik a felhőzet, de az északi, északkeleti megyékben vékonyabb lesz a felhőtakaró. Éjjel a déli határszél környékén helyenként előfordulhat hószállingózás.

Kedden az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, több-kevesebb napsütésre sok helyütt számíthatunk. Délutántól vastagabb felhőtömbök érkeznek a Dunántúl fölé, amelyekből a kora esti óráktól hózáporok is képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél mérsékelt marad. Kedden a Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél, a Bakonyban viharos széllökések is lehetnek, míg a Tiszántúlon jellemzően mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +5 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában