Időjárás

2021.01.24. 15:39

Visszatérhet a tél, hóval együtt

Eshet a hó, de kapunk hozzá egy kis mediterrán szelet is.

delmagyar.hu

20210110 Szeged Januári hó, havazás. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Éjfélig elsősorban a Dunántúl déli részén, valamint a Duna-Tisza köze déli vidékein 2-7 cm tapadó hó hullhat. – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka várható a legintenzívebb csapadék. A mostani forgatókönyvek alapján a legesélyesebb, hogy hétfőn a Duna vonalában és attól keletre nagy területen hullhat 5 cm-t meghaladó vizes, tapadó hó, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben a 10 cm-t, főként a hegyekben a 20 cm-t is elérheti, illetve meghaladhatja a friss hó mennyisége.

Estétől hajnalig a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön előfordulhatnak viharos (~ 60-75 km/h) lökések északi irányból.

A viharos szél ellenére, a hó tapadó jellege miatt azonban hófúvásra nem kell számítani.

Közlekedés

A Magyar Közút már szombat estétől elkezdi a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, amelyek folyamatosak. Ezeket a beavatkozások nehezíti, hogy sok helyen az intenzív esőzésből válthat át havazásba az időjárás, ami a kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat le tudja mosni a burkolatról – írta a Magyar Közút közleményében.

Arra kérnek minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról. Ezt a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a www.utinform.hu oldalon megtehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában