584 NAP UTÁN NÉZŐK ELŐTT

2021.09.23. 13:55

Megszületett a 6000. BL-gólja a Pick Szegednek a Zagreb ellen – GALÉRIA

584 nap után játszhatott szurkolói előtt a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely 6000. BL-góljával 30–21-re győzte le a horvát PPD Zagrebet a második fordulóban.

Pick Szeged–RK PPD Zagreb (horvát) 30–21 (10–7)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Schulze, Tönnies (németek).

Pick Szeged: ALILOVIC – Radivojevics 1, Garciandía 2, Gaber 1, BÁNHIDI 3, Bodó 1, FRIMMEL 6/4. Csere: Bombac, Henigman 1, Mackovsek, Tönnesen 3, MARTINS 4, SOSTARIC 7, Rosta 1, Rea. Vezetedző: Juan Carlos Pastor.

RK PPD Zagreb: Slavic – Cupic 1/1, Leimeter 3, Vistorop 4, MUSA 2, Obranovic 2, Mandic. Csere: F. Ivic (kapus), Gojun, Klarica, GRAHOVAC 3, Cavar 2/1, Sirotic, KLIS 4, Matanovic. Vezetőedző: Ivica Obrvan.

Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.

Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nagy nyomás volt rajtunk, hogy győztes útra térjünk. Rosszul kezdtünk, túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Mirko Alilovic tartott bennünket meccsben az első félidőben. Fontos volt, hogy minél hamarabb megszerezzük ellépjünk négy- öt góllal, ezután jöhettek a gyors támadások rendezetlen fal ellen. Fejlődnünk kell, a szurkolóinkkal közösen sikeresen játszhatunk a jövőben.

Bánhidi Bence, a Pick Szeged játékosa: – Jó érzés volt ismét BL-meccset játszani szurkolók előtt, az üres csarnokhoz nem lehetett hozzászokni. Rosszul és megilletődötten kezdtünk, nem úgy kézilabdáztunk, ahogy szerettünk volna. A szünet után már jobb ritmust diktáltunk, ennek köszönhetően magabiztos sikert arattunk.

Ivica Obrvan, az RK PPD Zagreb vezetőedzője: – Gratulálok a Pick Szegednek. A BL-mezőny egyik legerősebb csapata ellen játszottunk. Rosszul védekeztünk, ki kell elemeznünk a hibáinkat a jobb folytatásért.

Sandro Obranovic, az RK PPD Zagreb játékosa: – Gratulálok a Szegednek, ma jobb csapat volt nálunk. Örülök, hogy visszatérhettem Szegedre, köszönöm a szurkolók szép fogadtatását. Ez volt a második nagyobb különbségű vereségünk a Bajnokok Ligájában, szóval fel kell készülnünk, hogy az Elverum ellen javítani tudjunk.

VÉGE

60. perc: közte tíz, 30-20, Henigman rendezetlen fal ellen, ez a hatezredik Pick-gól a Bajnokok Ligájában. Vistorop gólja zárja a meccset, 30-21.

59. perc: az utolsó másfél percre Rea is lehetőséget kap. Garciandíát blokkolják. Horvát elhibázott lerohanás, majd Sostaric kíméletlen, 29-20.

58. perc: Rosta is megdobja első találatát, 28-20. Slavic, majd Alilovic is véd egyet a jobbszélről.

57. perc: a beálló körüli védekezésén azért még finomítania kell a Szegednek, most Grahovac talált helyet, 27-20.

56. perc: Rosta a pályán, rossz labdát kap. Indul a Zagreb, Bombac visszaszerzi, Sostaric pedig már a hatodik gólját szerzi, 27-19.

55. perc: Garciandía hamár lehetőséget kap a második félidőben is, él vele, 26-18. Vistorop, 26-19.

54. perc: vastaps szól a lelátóról.

53. perc: Klis belejött a góllövésbe, ez már a negyedik neki, 24-18. Ő a legeredményesebb zágrábi jelenleg. Garciandía passzába belenyúlnak, de eljut Sostaricig, ő pedig nem hibázik, 25-18.

52. perc: Vistorop használja ki az emberelőnyt gyorsan, 23-17. Garciandía a hosszú felsőbe , 24-17.

51. perc: Bánhidi beállóból, Slavic kirúgja. Szép védés a horvátok hálóőrétől. Tönnesen ütközik Leimeterrel, előbbit kiállítják a játékvezetők.

50. perc: Martins rossz passza után rohan a Zagreb, Grahovacig két passzból jut el a labda, 23-16.

49. perc: Martins ellépi. Támad a Zagreb, elszórják, Sostaric fut, Ivic beleér, 23-14. Utolsó időkérésüket is kihasználják a vendégek. Klis labdája könnyen talál utat a hálóba, volt ereje, 23-15.

48. perc: Leimeter lövését Alilovic rúgja a kapufára.

47. perc: ismét Tönnesen, üres kapura, mellé a félpályáról.

46. perc: Henigman esik rá Obranovic lábára, kétperces kiállítás. Cavar lövi a büntetőt, 21-14. Tönnesen-bombagól lendületből, 22-14.

45. perc: „hajrá” – ordítja a B-közép, „Szeged! – válaszol az oldallelátó. Mindeközben Bánhidi harcol ki hetest, Frimmel bepattintja, a negyediket, 21-13. Emberelőnyben játszhat a Pick.

44. perc: Leimeter veri meg lábbal a védőket, 20-13.

43. perc: Klis, 19-12. Pörögnek az események. Bánhidi kezéből kicsúszik a labda, rohan a Zagreb, Klarica ziccerét védi Alilovic, majd Bánhidi viszont betalál a másik oldalon, 20-12.

42. perc: kiesik Obranovic kezéből Cupic labdája, Alilovic indítja Sostaricot, remekül, 19-11.

41. perc: Musa mozog le ügyesen Gaberről, 17-11. Martins a balszélre sodródik, de nem zavarja, simán belövi, 18-11.

40. perc: szegedi labdaszerzés. Tönnesen labdáját Frimmel kezébe rúgja Ivic, gól, 17-10.

39. perc: Klis átlövésére nem ér le a rövid alsóba Alilovic, 15-10. Sostaric a jobbszélről, 16-10.

38. perc: újabb Mackovsek-blokk után Henigman indítja rosszul Sostaricot.

37. perc: Obranovic átlövése Mackovsek blokkjáról megy ki. Sarokból jönnek a vendégek, majd eladják a labdát. Martins keresi a rést, Sostaricnál megtalálja, 15-9. Időt kér a Zagreb, másodszor ma.

36. perc: Bánhidi mutat egy kis beállós iskolát, 14-9.

35. perc: jól védekezik a Szeged, Mackovsekkel és Tönnesennel az élen.

34. perc: Leimeter fölé-mellé. Látványos belemenés Frimmeltől.

33. perc: Bánhidi harcol ki hétméterest. Jön Ivic a a Zagreb kapujába. Frimmel felavatja, 13-9.

32. perc: Leimeter második találatával 11-8. Martins talpról, majd Musa válaszol villámgyorsan, 12-9.

31. perc: a hazaiak indítják útra a labdát a második játékrészben ütemes tapsra és dobszólóra. Bánhidi góllal hálálkodik, 11-7.

FÉLIDŐ

Eddig a védelmek csatáját hozza a mérkőzés, amelyen 10–7-re vezet a szegedi csapat. Alilovic masszív támaszt nyújt a kapuból, míg támadásban Frimmel háromszor, Tönnesen és Martin kétszer-kétszer talált be.

30. perc: 52 másodperccel a szünet előtt időt kér Pastor. Martins szedi össze a majdnem elhagyott labdát és lövi be, 10-7. Időn túli horvát szabaddobás zárja az első félidőt, Klis labdája Alilovic tenyerén csattan.

29. perc: több, mint másfél perc után tudják bedobni a labdát, Grahovac, 9-7.

28. perc: újabb hosszú támadás, majdnem háromszor támad így a Zagreb egyszerre… Obranovic-kapufa, marad náluk a labda.

27. perc: Bodó átlövése elől el sem tud ugrani a kapus. Klarica cunderezik szépen, de leért a lába. Már a második érvénytelen góljuk. Bombac lövése is kimarad, majd Alilovic ziccert véd. Nem akar kiszakadni a gólzsák…

26. perc: passzívig támadnak a vendégek, gólt szereznek, de érvénytelen támadószabálytalanság miatt.

25. perc: mellé megy a horvát próbálkozás. Frimmel a balszélről, keresztléc. Alilovic véd, de jöhet a Zagreb, mert Gaber szabálytalankodott. Két perc.

23. perc: rengeteget mozognak a horvátok, Klis lő talpról, Alilovic véd. Bombac passzából Martins szerez gólt, 9-6. Mackovsek labdát szerez, hosszan indítja Frimmelt.

22. perc: a friss erő, Cavar talál be beállóból, 7-6. Tönnesen válaszol hamar, 8-6.

21. perc: Tönnesen a hosszú alsóba, 7-5. Grahovac beállóból, befordul, Alilovic fejbe lövi. Kibírja talpon, de kap egy kis ápolást, mehet tovább a meccs.

20. perc: Vistorop egészen kisodródva, 6-5.

19. perc: Obranovic talál be kisebb horvát gólcsend után, 6-4.

18. perc: nehezen találja a rést a falon a Zagreb, Klarica átlövése a hirdetőtáblán csattan. Gaber rendezetlen fal ellen talál be, 6-3. Időt kérnek a vendégek.

17. perc: újabb szegedi büntető, Bánhidi harcolja ki. Frimmel pedig bepattintja, 5-3.

16. perc: Bodó átlövését kitenyereli a kapus. A másik oldalon ziccer a szélről, Alilovic-Cupic 2-0! Bravó!

15. perc: Tönnesen lövését még kispárgázza a kapus, de Radivojevics lövését a szélről már nem, 4-3. Először vezet ma a Pick.

14. perc: Cupic a jobbszélről, nagy helye van, de véd Alilovic!

13. perc: Cupic dobhat hetest Alilovicnak. Pimasz, nagyon pimasz, eltekerte honfitársa mellett, 2-3. A Szeged is dobhat egyet, Frimmel, 3-3.

12. perc: Radivojevics lövi, Slavic védi, marad a labda nálunk. Elveszítjük, Bodó hátra esik, de nem belemenés. Támadhat tovább a Zagreb.

11. perc: Alilovic! Ki sem jön róla Vistorop lövése. Musa kap kétperces kiállítást. Garciandía harcol ki hétméterest, belül védekezés.

10. perc: labdát szerez Bodó, Frimmel rohan, 2-2.

9. perc: eddig úgy látszik, nem lesz sok gól. Hiba itt, hiba ott.

8. perc: Bombac szerez labdát, indítja Mackovseket, de jól zár vissza Leimeter, szabaddobással jöhet a Szeged. Bodó lövését hárítja Slavic.

7. perc: belemenést fújnak a játékvezetők Bodónál, rohan a Zagreb, de jól rendeződünk vissza. Bánhidit állítják ki, azt mutatják arcon találta a vendégek átlövőjét.

6. perc: Obranovic előtt nyílik szét a szegedi fal, Alilovic kirúgja a labdát ziccerben. „Mirko, Mirko!” – jön is a köszönet a lelátóról.

5. perc: megtörik a szegedi gólcsend, Bodó-bomba a rövid felsőbe, 1-2.

4. perc: Frimmel harcol a beállóval, Musa földre kerül, két perc a szegedi szélsőnek. Obranovic lendületből, 0-2. Jön a balszélről támadásban Henigman, amíg Frimmel a kiállítását tölti.

3. perc: Bombac talpról, a blokkban végzi a labda.

2. perc: hosszan támad először a Szeged szabaddobás után.

Első perc: horvát kezdés, Leimeter lövése becsorog, szerencsétlen góllal indul, Alilovic nem tudta kikotorni, 0-1.

18.44: a helyszínen szurkol az olimpiai negyedik helyezett hosszútáv-úszó, Olasz Anna is, nagy tapssal köszöntötték a szurkolók.

18.42: megérkeztek a szegediek is a küzdőtérre, elhangzott a BL-himnusz, a szurkolók már elkezdték a hangpróbát.

18.39: jönnek a pályára a csapatok, a vendégek közül a legnagyobb tapsot az egykori szegedi, Sandro Obranovic kapta. Itt van a Zagreb keretében a magyar válogatott jobbátlövő, Leimeter Csaba is.

18.35: a szegedi keretből Alexander Blonz és Luka Stepancic hiányzik. Stepancic idén még nem lépett pályára, előbbi helyére a fiatal irányító, Rea Barnabás került be.

18.25: üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból. Örömteli pillanatokat élhetnek át ma este a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának szurkolói, ugyanis 584 nap után lehetnek itt személyesen újból Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Utoljára 2020. február 16-án rendeztek telt ház előtt BL-meccset Szegeden, akkor a Pastor-csapat a PSG ellen aratott csodás, 32–29-es sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában