Délutánra adtak ki riasztást

2022.10.01. 08:45

Ma is készülhetünk zivatarokra a megyében

Szombat délután is számíthatunk zivatarokra, jégeső is kialakulhat - mutatjuk újra a csütörtöki vihar képeit.

Delmagyar.hu

Olvasónk, Jójárt Attila fotója Ruzsa és Zákányszék határán készült, de Szegeden is borsüszem nagyságú jég esett. Fotó: Olvasó-tudósító/Jójárt Attila

A csütörtöki ítéletidő következményeiről még tegnap is kaptunk fotókat olvasóinktól, és a katasztrófavédelem összegzését is elolvashatták portálunkon. 

Azt is megtudhatták nálunk, hogy a bőséges csapadék ellenére nem dőlt meg a csapadékrekord. Zivatarokra ma is készülhetünk, ugyanis délutánra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád-Csanád megye területére is, de ahogy az előrejelzésben is írják, "a délutáni zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság." 

Szombatra virradó éjszaka átmenetileg köd is képződhet majd, jó, ha számítanak erre, akik éjjel vezetnek. 

Zivatarok idején, ahogy az OMSZ veszélyjelzésében is olvasható, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Utóbbira kaptunk egy erős példát csütörtökön. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában