Időjárás

2022.11.18. 11:45

Borult, esős, párás idő, éjszaka fagyközeli értékek

Mindössze 2 fok lesz hajnalban.

Delmagyar.hu

Fotó: Pezzetta Umberto/MW

Borult, párás idő lesz a reggeli köd után egész nap a Köpönyeg előrejelzése szerint. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit az esti óráktól havas eső, hó válthat fel - természetesen nem a Dél-Alföldön, hanem északkeleten. Az északnyugati szél megélénkül, és 8 foknál többre ma ne számítsunk: éjszaka pedig mindössze 2 fok lesz. Szombaton is marad az erősen felhős ég, de egyre kevesebb helyen fordul elő (átmenetileg) csapadék, estétől viszont dél felől újabb esőfelhők érkeznek. 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában