Időjárás

2022.11.17. 08:04

Felhők, eső, szitálás a nagy lehűlés előtt

Ma sem lesz meleg, de holnap jön az igazi lehűlés.

Delmagyar.hu

Fotó: Pezzetta Umberto/MW

Az erősen felhős égből eleinte főleg keleten, majd délutántól északnyugat felől várható kisebb eső, szitálás. Napközben kevés napsütés előfordul. Az északkeleti szél megélénkül, régiónkban napközben maximum 11 fokot mérhetünk majd a Köpönyeg előrejelzése szerint. Hajnalra 7 fokig hűl le a levegő - pénteken nappal sem lesz ennél melegebb. Aznap is borult, párás, esős időre számíthatunk az erős lehűlés mellett: az Északi-középhegységben már havas eső, hó is eshet. 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában