Időjárás

2022.11.26. 17:34

Folytatódik a párás idő, egy fok lesz éjjel

Vasárnap reggelre is párás időt ír a Köpönyeg előrejelzése.

Delmagyar.hu

Fotó: Pezzetta Umberto/MW

A déli órákig párás idő volt ma, foltokban sűrű ködfoltokkal, és vasárnap reggelre is párás időt ír a Köpönyeg előrejelzése. Szitálás, gyenge eső elszórtan fordulhat elő még szombaton, és megélénkülhet az északnyugati szél is: ha napközben hét foknál nem mérhettünk melegebbet, hajnalra fagyközeli hőmérséklet, egy fok várható régiónkban. Vasárnap reggel párás, napközben azonban változóan rétegfelhős lesz az ég, de napsütésre ne nagyon számítsunk, mert abból inkább a Dunántúlon lehet egy kevés délután. Szitálás, kisebb eső nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakul ki. Az északkeleti szél gyenge marad, a hőmérséklet hét fokig emelkedik, éjjel pedig két fokig süllyed. 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ez sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar formájában mutatkozhat meg, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknél jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában