Időjárás

2022.11.28. 10:49

Megélénkül a délkeleti szél

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Erősen felhős, párás, foltokban ködös idő lesz. Szitálás bárhol előfordulhat, a hegyekben hószállingózás is lehet. Reggel 0, délután 5 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül, ÉNy-on meg is erősödhet. - írja a koponyeg.hu előrejelzésében. 

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában