Időjárás

2022.11.16. 07:41

Pára és ködszitálás

A déli óráktól délnyugat felől délen és délkeleten egyre többfelé ered el az eső.

Delmagyar.hu

Fotó: Pezzeta Umberto/MW

A nap első felében ködfoltos, borult időre számíthatunk szitálással, ködszitálással. A déli óráktól délnyugat felől délen és délkeleten egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati szél megélénkül, 12 fokig emelkedik régiónkban a hőmérséklet. Éjszaka a Köpönyeg előrejelzése szerint 7 fokra számíthatunk. Csütörtökön is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, főleg a nap első felében fordul elő szitálás, kisebb eső.

Gyenge hidegfronthatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, és könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában