Szegedi hírek

2022.12.03. 07:52

Felhős lesz a hétvége, de eső egyre kevésbé várható

Túlnyomóan borult lesz az ég, átmeneti vékonyodás, illetve szakadozgatás inkább csak a keleti, délkeleti tájakon fordulhat elő estétől.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Több helyen párás, hajnalban elsősorban a Délkelet-Alföldön ködös időre számíthatunk. A gyenge intenzitású csapadék késő estére mindenütt megszűnik. Az eső mellett havas eső, havazás is valószínű, utóbbi egyre inkább csak a hegyekben fordulhat elő.

Hajnaltól a délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet, máshol legfeljebb szitálás valószínű. A keleties szél néhol megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk.

Folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A borús idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség - írja a köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában