Szegedi hírek

2022.12.12. 07:00

Az év legcsapadékosabb napja volt a szombati

Az év legcsapadékosabb napja volt a szombati: megyénkben mindenhol 30 milliméternyi eső esett le. A következő napokban napsütés és hideg vár ránk, aztán újabb esővel ismét jelentős enyhülés érkezik.

Timár Kriszta

Az év legcsapadékosabb napja volt a szombati, Szegeden is több mint 30 milliméternyi esett. Fotó: Karnok Csaba

Megérkezett a szezon első havazása, a Kékesen a hétvégén például már több mint 20 centiméter friss lepelnek örülhetek a szánkózás és a síelés szerelmesei, de a többi hegyvidéki táj is fehérbe borult. Ahogyan az várható volt, a csapadékból hozzánk csak folyékony halmazállapotban jutott, az viszont bőségesen. Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa lapunknak elmondta, az év legcsapadékosabb napja volt a szombati.

– Szeged környékén közel 33 milliméter esőt mértünk, de Bakson és Szentesen például 55 milliméternyi hullott. Az egész megyében 30 milliméter felett volt a csapadékmennyiség, ennyi eső ebben az évben még soha nem hullott le 24 óra leforgása alatt – mondta.

Az esőből még vasárnapra is jutott egy kevés, a következő napok azonban száraz időjárást tartogatnak.

– A szombati számítások még azt mutatták, hogy egész héten hideg lesz, most azonban már az a legvalószínűbb, hogy a hét második felében jelentős enyhülés jön, és éppen a Dél-Alföldön lesz a legkellemesebb hőmérséklet – tette hozzá a szakember. Mindez azt jelenti, hogy hétfőn és kedden a száraz időben még napsütésnek is örülhetünk majd, ugyanakkor hideg lesz. Napközben 2 fok körül várhatók a maximumok, éjszaka pedig fagy lesz: mínusz 5-6 fokra számíthatunk. A hét második felével érkező enyhüléssel megérkeznek a felhők is, a borongós napokon több ízben az eső is elered majd. Cserébe viszont csütörtökön és pénteken már az éjszakák is fagymentesek lesznek, napközben pedig 10 fok fölé is kúszhat majd a hőmérő higanyszála.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában