Szegedi hírek

2023.01.28. 08:51

Felhős idő és három fok vár ránk ma

delmagyar.hu

Borult lesz az ég, csak szombat estétől csökkenhet a felhőzet észak, északkelet felől. Elszórtan várható hószállingózás, kisebb havazás, napközben a keleti megyékben havas eső, eső is eshet. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északi, északkeleti szél a nappali órákban megélénkül, szombaton a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -2 és +1 fok között alakul, a völgyekben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között valószínű.

Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. Készítette a köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában