Időjárás

2023.02.03. 09:03

Havazást, majd havas esőt jósolnak mára

Nálunk nem ma lesz a kemény tél, amit tegnap megjósoltak a Szegedi Vaspark medvéi.

Delmagyar.hu

Fotó: Laczkó Izabella/MW

Nyugat, északnyugat felől beborul az ég pénteken, és egyre többfelé várható kiadós csapadék. Bár tegnap a Szegedi Vadaspark medvéi azt jósolták, lesz még tél idén, az régiónkban várhatóan nem a mai napra esik: eleinte havazás, de aztán havas eső várható. Ebből hozzánk inkább az eső ér majd el, és máshol sem kell számítani hórakaróra, csak az Északi-középhegység térségében és északkeleten havazhat végig. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 5, éjszaka 0 fok körül lesz a Köpönyeg előrejelzése szerint

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában