Fegyver, lőszer, hangtompító a tankban

2019.10.16. 10:15

Egész fegyverarzenált próbált meg átcsempészni két szerb férfi Röszkénél

Két szerb fegyvercsempész letartóztatását kezdeményezte az ügyészség. Idegesek voltak a határon, ami nem is csoda.

Gun Initiative Age Limit

Fotó: Elaine Thompson

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinek, akik vasárnap délután próbáltak meg becsempészni Magyarország területére 30 lőfegyvert a hozzájuk tartozó tárakkal, hangtompítókkal és lőszerekkel. A gyanú szerint a férfiak október 13-án délután fél ötkor jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen személygépkocsival. A beléptetést végző pénzügyőr kérdésére nemleges nyilatkozatot tettek. Mivel idegesen viselkedtek, és a gépjármű tanksapkája a megütögetést követően rendellenes hangokat adott, ezért másodlagos ellenőrzésre irányították a gépkocsit.

Az ellenőrzés során a gépjármű üzemanyagtartályából 30 darab lőfegyver, a hozzájuk tartozó tárak, hangtompítók, valamint mintegy 600 töltény került elő, vákuumcsomagolásban. Ezeket a rendőrök lefoglalták. Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás, amit a lőfegyver és lőszer engedély nélküli behozatalával követtek el. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt, hogy rendeljék el a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai délelőttön megtartott üléseken fog dönteni.

(borítóképünk illusztráció – a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában