Kék hírek

2019.10.30. 12:22

Tagad a szatymazi gyújtogatás vádlottja

Azzal vádolnak egy helyi férfit, hogy rágyújtotta a házat élettársára és egy ismerősére Szatymazon, még 2018-ban. Az első tárgyalást szerdán tartották a Szegedi Törvényszéken, ahol a férfi tagadott, sőt, azt állította, hogy segíteni akart.

Suki Zoltán

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádol az ügyészég egy férfit, aki szerintük féltékenységből gyújtotta rá a házat egy ismerősére, és saját élettársára. Az eset még 2018-ban történt Szatymazon. A sértett férfi évek óta lakásfoglalóként élt a MÁV Zrt. szatymazi vasútállomása melletti bakterházban. Ő, és a vádlott is rendszeresen ivott, sokszor ebben az épületben, ahova a vádlott férfi élettársa is sűrűn eljárt, volt olyan, hogy egyedül ment az ott lakó férfihez, ami az élettársának nem tetszett.

A vádlott 2018. május 5-én, már kora délután leitta magát, és keresni kezdte az élettársát, akit az ágyon fekve talált ismerőse mellett a bakterházban. Ekkorra már ők is részegek voltak.

Ezután a konyhában talált hirdetőújságokat egy öngyújtóval meggyújtotta és a sértett éghető használati tárgyaira, így elsősorban ruhaneműkre és bútorokra dobta. A bakterház ablakai csukva volt, a ruhák azonnal meggyulladtak. A férfi ezt látva felsegítette élettársát, és kikísérte a házból, miközben a másik férfinek azt mondta, hogy „dögölj meg, égjél meg”. A füstre felébredő sértettnek még annyi ereje volt, hogy felkeljen az ágyból és kimenjen, még mielőtt az épület teljesen lángba borult volna. Az ügyészség szerint csak azért maradt életben, mert még a tűz olyan fázisában ébredt fel, amikor fel tudott kelni és ki tudott menekülni az ingatlanból.

Az ügyben a Szegedi Törvényszék szerdán tartott előkészítő ülést, ahol először a vádiratot ismertette az ügyész. Ebből a fentieken kívül kiderült, hogy a gyújtogatót korábban már kiskorú veszélyeztetése miatt egy év négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség most azt indítványozta, hogy a férfit – ha beismeri a gyújtogatást – hét év fegyházbüntetésre ítéljék, és ülje le a korábban kiszabott büntetést is. A férfi azonban nem kötött egyezséget, sőt azt állította, hogy mire a házhoz ért, már tűz volt, és ő mentette ki a tűzből az élettársát és a másik férfit. A tárgyalás jövő januárban folytatódik, már rendes eljárásban, amiben – ha bűnösnek találják – súlyosabb büntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában