Saját bátyja végzett azzal a fiatalemberrel

2020.01.05. 09:15

Testvérgyilkosság Mórahalmon – Fotók a helyszínről

Saját bátyja végzett azzal a fiatalemberrel, akinek a holttestére a tűzoltók találtak rá egy kiégett házban Mórahalmon, szombaton reggel. A testvért a rendőrök elkapták, kihallgatták, és beismerte a gyilkosságot. Egyelőre nem tudni miért ölt.

Suki Zoltán

Az erdélyi Székelyvarsárgól költözött Mórahalomra annak a 18 éves fiatalembernek az édesapja, akivel a saját, két évvel idősebb testvére végzett a hétvégén. A gyilkosság szombatra virradóra történt.

Először azt hitték, hogy egy lakástűzről van szó. A tűzoltókat riasztották azzal, hogy egy épület ég a Cinka dűlőben, ami Mórahalom egyik legutolsó utcája. Nekik azonban gyanús volt, hogy az épület és a melléképület is égett, ezért gyújtogatásra gyanakodtak. A tűz eloltása után találták meg a fiú holttestét. Információink szerint az idősebb testvér veszekedés után egy késsel végzett az öcsével, majd, hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta a házat. A tűzoltók az égő épületből két gázpalackot is kivittek, mielőtt azok felrobbantak volna.

 

Az idősebb testvér a gyilkosság után elmenekült, és megpróbált elbújni a rendőrök elől, azonban csak fél napig rejtőzködött.

Tizenkét órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel azt közölte, hogy a kihallgatásán beismerte a gyilkosságot, azt azonban nem írták, hogy miért ölhetett a férfi. Indítványozzák a letartóztatását.

Fotó: Police.hu

Vasárnap délután már csak az elszenesedett gerendák látszódtak a tűz után, senki sem volt az épületben, és a környéken sem. Az utcán, az egyébként rendezett udvarú ház előtt a Nemzeti Közművek munkatársai várakoztak. Nekik a villanyórát kellett volna ellenőrizniük, de nem jutottak be a házba. Később kiderült, hogy azért, mert a fiúk édesapja éppen otthon volt Székelyvarságon. Őt már értesítették, és úgy tudjuk, hogy azonnal visszaindult Magyarországra.

A fiú ez egyik mórahalmi csárdában dolgozott, és szakácsnak tanult. A főnöke nem akart nyilatkozni Délmagyarországnak. Csupán annyit mondott, hogy a fiú a munkahelyén nem sokszor beszélt a családjáról, és a magánéletéről, de nem tűnt úgy, hogy baj lenne otthon. Annyi biztos csupán, hogy a testvérek édesanyja már már hónapokkal ezelőtt elköltözött otthonról. A csárda vezetője azt is elárulta, hogy a meggyilkolt fiú megbízható volt, a munkatársai is kedvelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában