A pénzt az kapja meg, aki érdemi információt ad a szentesi Koncz Judit gyilkosáról

2020.02.18. 18:05

10 millió a nyomravezetőnek

Az országos rendőr-főkapitány bruttó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szentesi Koncz Judit gyilkosának kézre kerítése érdekében. A fiatalasszony 14 éve tűnt el.

Kovács Erika

Lapunk legutóbb 2017 szeptemberében írt az ügyről. A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának életvédelmi osztálya 2013-ban porolta le az aktákat. Judit 2006. július 21-ről 22-re virradóra tűnt el. Csak a hálóingje, papucsa, az útlevele és a kerékpárja hiányzott otthonról. Azon az éjszakán az asszony kuvaszkutyáját is megmérgezték. A 26 éves nő eltűnését a gyermekük apja jelentette, aki láthatására ment reggel. A 2 éves kislány egyedül volt, a tévé előtt ült. Mesét nézett, a DVD végtelenre volt állítva. Az asszony azóta sem került elő. Az ügyet közben átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya. Emberölés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A 10 millió forint annak jár, aki a gyilkossal kapcsolatban olyan információt ad, ami eredményre vezeti a nyomozást. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Bejelentés tehető bármelyik rendőrségen, a Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 06-1-550-2428-as telefonszámon, vagy a 107 és 112 segélyhívók valamelyikén.

Hatalmas összegű nyomravezetői jutalmat tűztek ki, amit az kap meg, aki olyan információval szolgál Koncz Judit meggyilkolásáról, amivel kézre keríthetik az elkövetőt. Archív felvétel: Karnok Csaba

 

A 10 milliós nyomravezetői díj kitűzése 1 nappal azelőtt a tárgyalás előtt történt, ahol D. L., Koncz Judit gyermekének apja ült a vádlottak padján, emberölési kísérlet miatt. Az ominózus eset 1 hónappal Judit eltűnése után történt, amikor a vád szerint D. L. 2006. augusztus 21-én kézigránátot dobott a szentesi önkormányzat jegyzőjének lakására, hogy megölje. A kézigránát az ablakról visszapattant, az erkélyen robbant fel. A Szegedi Törvényszék 2018. november 28-án felmentette a férfit, mert nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a cselekményt a vádlott követte el. A döntés ellen az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A férfit előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták. A táblabíróság helybenhagyta az első fokú ítéletet, mert nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kézigránátos támadást a vádlott követte el. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában