A pénzt az kapja meg, aki érdemi információt ad a szentesi Koncz Judit gyilkosáról

2020.02.18. 18:05

10 millió a nyomravezetőnek

Az országos rendőr-főkapitány bruttó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szentesi Koncz Judit gyilkosának kézre kerítése érdekében. A fiatalasszony 14 éve tűnt el.

Kovács Erika

Hatalmas összegű nyomravezetői jutalmat tűztek ki, amit az kap meg, aki olyan információval szolgál Koncz Judit meggyilkolásáról, amivel kézre keríthetik az elkövetőt. Archív felvétel: Karnok Csaba

Lapunk legutóbb 2017 szeptemberében írt az ügyről. A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának életvédelmi osztálya 2013-ban porolta le az aktákat. Judit 2006. július 21-ről 22-re virradóra tűnt el. Csak a hálóingje, papucsa, az útlevele és a kerékpárja hiányzott otthonról. Azon az éjszakán az asszony kuvaszkutyáját is megmérgezték. A 26 éves nő eltűnését a gyermekük apja jelentette, aki láthatására ment reggel. A 2 éves kislány egyedül volt, a tévé előtt ült. Mesét nézett, a DVD végtelenre volt állítva. Az asszony azóta sem került elő. Az ügyet közben átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya. Emberölés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A 10 millió forint annak jár, aki a gyilkossal kapcsolatban olyan információt ad, ami eredményre vezeti a nyomozást. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Bejelentés tehető bármelyik rendőrségen, a Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 06-1-550-2428-as telefonszámon, vagy a 107 és 112 segélyhívók valamelyikén.

Hatalmas összegű nyomravezetői jutalmat tűztek ki, amit az kap meg, aki olyan információval szolgál Koncz Judit meggyilkolásáról, amivel kézre keríthetik az elkövetőt. Archív felvétel: Karnok Csaba

 

A 10 milliós nyomravezetői díj kitűzése 1 nappal azelőtt a tárgyalás előtt történt, ahol D. L., Koncz Judit gyermekének apja ült a vádlottak padján, emberölési kísérlet miatt. Az ominózus eset 1 hónappal Judit eltűnése után történt, amikor a vád szerint D. L. 2006. augusztus 21-én kézigránátot dobott a szentesi önkormányzat jegyzőjének lakására, hogy megölje. A kézigránát az ablakról visszapattant, az erkélyen robbant fel. A Szegedi Törvényszék 2018. november 28-án felmentette a férfit, mert nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a cselekményt a vádlott követte el. A döntés ellen az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapítása és fegyházbüntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A férfit előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták. A táblabíróság helybenhagyta az első fokú ítéletet, mert nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kézigránátos támadást a vádlott követte el. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában