Kék hírek

2020.06.02. 09:20

Templomból kilépő idős embert fosztott ki

Tavaly októberben történt az eset.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 24. napján reggel 7 óra körüli időben az egyik belvárosi templom főbejáratán kilépő, 80. életévét betöltött, mozgásában erősen korlátozott, bottal közlekedő sértettől kért pénzt. A sértett, aki egyébként, ha lehetősége van rá, mindig segít a rászorulóknak, a pénztárcájából aprópénzt vett elő és azt átadta a vádlottnak, majd a tárcát visszahelyezte a lábánál levő kerekes bevásárló táskájába.

A vádlott kihasználva, hogy a sértett koránál és egészségügyi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes, a sértett nyakában levő, mintegy 70.000.-Ft értékű, 4 cm vastagságú aranyláncot jogtalanul eltulajdonította úgy, hogy a szentképet ábrázoló medált megfogva egy gyors mozdulattal kitépte azt a sértett nyakából.

A vádlott ezt követően a helyszínt futva elhagyta és a közelben parkoló gépkocsik között elbújt. A sértett hangosan segítségért kiáltására egy közelben tartózkodó férfi a vádlott után futott és a parkolóban felszólította őt, hogy álljon meg. A vádlott ezt követően a nyakláncot egy ott parkoló gépkocsi dísztárcsájában elrejtette és ismételten próbált elmenekülni. A vádlott azonban nem járt sikerrel, mivel utána futottak és a rendőrség helyszínre érkezéséig visszatartották.

A vádlott által a sértettnek okozott kár részben megtérült, mivel a későbbiekben a parkoló gépkocsi tulajdonosa a medál nélküli elszakadt arany nyakláncot a sértettnek visszaszolgáltatta.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, melyet többszörös és különös visszaesőként követett el, figyelemmel arra is, hogy a vád tárgyává tett cselekményt a vádlott röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből való feltételes szabadságra bocsátásának ideje alatt követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában