Százmilliós szállítmány volt nála

2020.11.26. 09:38

Nem akárhogy próbálta átcsempészni hazánkon a kokaint az észak-macedón férfi

Vádemelés a drogcsempésszel szemben.

delmagyar.hu

Fotó: Youtube/Police.hu

Fotó: Youtube/Police.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az észak-macedón férfival szemben, aki tavaly novemberben Brüsszelből próbált meg Magyarországon át utazva kábítószert csempészni Albániába. – áll az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott tavaly novemberben vásárolt egy autót, majd elhatározta, hogy megpróbál kábítószer csempészetből meggazdagodni úgy, Nyugat-Európából Albániába szállítja azt. Ennek érdekében egy albán ismerősének átadta a gépkocsit, hogy abban rejtekhelyet alakítson ki. A szerelő a munka után közölte a vádlottal, hogy Magyarországon, Ausztrián és Németországon át Brüsszelbe kell mennie, ahol a vasúti pályaudvaron találkoznak és 5 kg kokaint kell ugyanezen az útvonalon visszafele haladva Albániába, Durresbe szállítania. A kábítószer sikeres leszállítása esetében kilogrammonként 500 eurót ígért az albán férfi a vádlottnak.

A megbízásnak megfelelően a vádlott Brüsszelbe utazott, a vasúti pályaudvaron átvett 5 csomag, darabonként 1 kg súlyú kokainport, majd azt a gépkocsi rejtekhelyébe behelyezték. A férfi ezután visszaindult, majd 2019. december 2-án délután már a magyar-szerb határon volt az autópályán, Röszkénél. Az ellenőrzéskor került bajba, mikor viselkedésére felfigyeltek, és észrevették, hogy az autó karosszériája meg lett bontva, és tételes vámvizsgálatot rendeltek el.

A vizsgálat során a határrendészek a rejtekhelyet felnyitották, a kokaint lefoglalták.A vádlott által szállított és kereskedelmi értékesítésre szánt kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát 83-szorosan, míg a különösen jelentős mennyiség alsó határát 8-szorosan haladja meg.

A vádlott által szállított kábítószer piaci árfolyama meghaladja a 100 millió forintot. A főügyészség a vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában