Katasztrófavédelem

2021.02.22. 09:25

Ne ijedjen meg, ha füstöt lát Mórahalomnál

Forgalomkorlátozás is lehet az 55-ös úton.

delmagyar.hu

20200416 Szeged Lángolt a nádas a Bajai út mellett a Maty-érivel szemben. A rendőrök egy sávra terelték a forgalmat, biztosítva a tűzoltók munkáját. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Ma délelőtt 10 órától szabadtéri tűzesetek eloltását gyakorolják a tűzoltók Mórahalom mellett. Mintegy nyolc hektáros területen gyújtanak tüzet, amit aztán eloltanak. A gyakorlatban a hivatásos és önkéntes tűzoltók is részt vesznek.

Erre azért van szükség, mert rövidesen beköszönt az az időszak, amikor megnő a szabadtéri tüzek gyakorisága, és a gyakorlatnak hála a tűzoltók gyorsabban tudják majd eloltani ezeket a lángokat.

Ha az 55-ös út felé viszi a füstöt a szél, akkor a rendőrség a forgalmat biztosan lelassítja majd Mórahalom térségében. Az egész gyakorlatnak nagyjából délre vége lesz.

– mondta lapunknak Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi szóvivője.

A katasztrófavédelem az arra közlekedők megértését és türelmét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában