Fúziós prevenciós program óvodásoknak

2021.03.09. 09:46

Letölthető Panna és Barna Biztonságbolygója

Óvodások dolgoztak óvodásoknak szóló prevenciós programon Csongrád-Csanád megyében. A kicsik rendőr szüleiknek segítettek, hogy olyan kiadványok és játékok születhessenek, melyek a korosztályuk számára érdekesek és élvezetesek.

delmagyar.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Óvodások dolgoztak óvodásoknak szóló prevenciós programon Csongrád-Csanád megyében. A kicsik rendőr szüleiknek segítettek, hogy olyan kiadványok és játékok születhessenek, melyek a korosztályuk számára érdekesek és élvezetesek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai csaknem egy éven át dolgoztak a kiadványon és az ahhoz kapcsolódó programon. A „Panna és Barna Biztonságbolygója” elnevezésű óvodás korosztálynak szóló új, prevenciós foglakoztató projektet a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés támogatta. A programot az osztály munkatársai úgy állították össze, hogy a 4-6 éves korosztály szórakozva, játszva sajátítsa el -szülő vagy óvodapedagógus irányításával- a legfontosabb biztonsági tudnivalókat. A kicsik folyamatosan bővülő témakörökkel találkozhatnak a foglalkoztató füzetekben; az interaktív falak (matatófalak) a közlekedés, a vagyonbiztonság, a környezetvédelem különböző területeivel támogatják a fontos ismeretek elsajátítását; fejlődhet rajzkészségük; memóriakártyákkal, kézügyességet és logikát fejlesztő játékokkal találkozhatnak; a „Police-bőröndök” pedig a játékos utazásokhoz nyújtanak segítséget.

A program nóvuma, hogy az osztály több munkatársának óvodáskorú gyermeke együtt dolgozott szüleivel, hogy egy olyan „fúziós prevenciós projekt” születhessen, amelyben a kigondolás, kidolgozás és a tesztelés hét kisgyermek lelkes támogatása mellett zajlott. Kicsik és nagyok a 2021-es esztendőben lakossági-, és gyermek rendezvényeken találkozhatnak az új programmal.

A személyes találkozásig azonban a szakemberek 2021. március 8-tól elérhetővé tették a Panna és Barna Biztonságbolygója foglakoztató füzetet azért, hogy az otthon töltött időben szüleikkel is tanulhassanak a kicsik. A letölthető anyag elérhető a www.bulisbiztonsag.hu/letoltesek oldalról. A kiadványt szakmailag lektorálta az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense, Fehér Tünde c. r. alezredes, valamint dr. Molnár Katalin egyetemi docens. Ajándékként az érdeklődők ugyanitt megismerkedhetnek Pol Ica történeteivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában